kopru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarla ve Yap! kapsamında  MEF Üniversitesi’nin 23 mimarlık öğrencisi, Ayazağa İlkokulu’nun bahçesini ikiye bölen kanal üzerine 8 metrelik bir ahşap köprü inşa etti. Köprünün 2015 Kasım ayında açılmasının ardından okulun bahçesi artık tümüyle ulaşılabilir halde.

kopru2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sağlanan fonlar bir yapıyı üretmek kadar katılımcı bir sürecin inşa edilmesine de olanak sağladı. İlkokul öğrencileri, öğrenci velileri ve ilkokul öğretmenleri dile getirdikleri taleplere, mimarlık öğrencileri bir yapı aracılığı ile cevap bulabilme şansı yakaladı.

kopru3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köprünün birleştirdiği köprünün iki yakası ve köprü öğrencilerin sürekli vakit geçirdiği bir mekan haline geldi. Projenin başından beri amaçladığı gibi, köprü, okul bahçesini öğrenciler için daha yaşanabilir ve neşeli bir alana dönüştürdü. Projenin tamamlanması ile okul cephesi boyunca kanal, Sarıyer Belediyesi ekiplerince temizlendi. Okul ve çevresine dair duyarlılık bu vesileyle artmış oldu.

 

Tasarla ve Yap! 2016 kapsamındaki Ayazağa İlkokulu Oyun Alanı Projesi, köprü ile başlayan sürecin parçasıydı. Bahçenin bu bölümündeki gerekli donanımların ve oyun alanlarının oluşturulması Sarıyer Belediyesi ile işbirliği ile gerçekleşti. Projede planlandığı gibi, öğrencilerin gelişimi için beton küpler ile bu bahçenin eğlenceli ve verimli bir alana dönüştürülmesi sağlandı.

 

Destekleriniz için teşekkür ederiz.

kopru4