Yıllarca marka marka dolaşıp, kitlesel fonlamanın önemini, halka ulaşmaktaki faydasını anlatıp durduk. Sonunda ve ilk defa bir marka direk bize gelip hayalleri kitleler ile birlikte desteklemek istediklerini anlattılar. Globalde zaten alışkın olduğumuz bu davranışın, Türkiye’de bir gençlik markası olan Doritos ile olması bizi hem mutlu etti hem de çok gururlandırdı.

Türkiye’de kitlesel fonlamada yaşadığımız en büyük sıkıntı proje sahibinin yeterince kendisini ve kampanyasını duyuramaması. Yurtdışında kampanya sahiplerinin ajanslarla çalışarak daha çok kitleye ulaşması ve bu sayede çok daha yüksek meblağlarda fon toplayabilmesinden feyz alarak Doritos ile işbirliğimiz başladı.  Bu iş birliği ile hayallerini nasıl olsa desteklenmez diyerek kitlesel fonlamadan bihaber  yazıya dahi dökmeyen kişilere ulaşarak “bicesaret” demek istiyoruz.

Doritos #bicesaret sloganıyla sosyal medyada başlatılan kampanya ile:

– Doritos, hayal sahiplerine kitlesel fonlama ile projelerini gerçekleştirebileceklerini anlatıyor; böylece daha çok hayal sahibi halkın desteği için projelerini Fongogo’ya iletiyor.

– Doritos, Fongogo’daki seçtikleri kriterlerdeki projeleri pazarlama bütçeleri ile destekleyerek, onların daha çok kitleye ulaşmasını sağlıyor.

Söz konusu projelerin tanıtım çalışmaları Facebook ve Instagram üzerinden yürütülüyor. Milyonluk medya bütçesi Doritos tarafından sağlanan bu projenin hedefi kitlelerin yakın çevrelerinin ötesine geçip milyonlarca insana ulaşarak büyük bir fırsat ve kaynak yaratmak!

Kurucularımızdan Ali Tirkeş’in dediği gibi: “Doritos ve Facebook’un destekleri ile çok sayıda proje başvurusu ve başarılı sonuçlar bekliyoruz. Hem projeler hem de kitlesel fonlama sistemi ülkemizde daha fazla bilinecek. Kitlesel fonlama ülkemizde çok daha fazla kullanılabilecek, insanların hayatlarını değiştirebilecek bir yöntem ve bunun yaygınlaşması başta gençler olmak üzere gerçekleştirmek istediği hayali olan herkese fayda sağlayacak. Böyle bir fırsat sağladıkları için markaya da sektör adına teşekkür ediyoruz.”

Resim1

Proje sahiplerinin kategori olarak çevre, dans, eğitim, kültür & sanat, film, müzik, spor, tasarım & mimari, teknoloji ve turizm kategorilerinden başvurularını yapabileceklerini ve 10 Mart 2020 Projelerin son başvuru tarihi olduğunu da ek olarak hatırlatmak isteriz. Bizleri de ekip olarak heyecanlandıran projede sizin neden hayalinizi gerçekleştirebileceğiniz projeniz olmasın? Hadi #bicesaret başvurunuzu yapın ve o büyük hayalinize bir adım daha yaklaşın!