Fongogo Kasım ayında tam 2 yaşına bastı! Bu sürede birlikte çalıştığımız projeleri ve başarı hikayelerini gözden geçirerek globaldeki verilerle harmanladık! İşte yetenekli elçilerimizden Ceren Atalay’ın hazırladığı ve sizi başarıya ulaştıracak 6 kural!

1) Başarılı kampanyaların büyük bir kısmı 30 gün sürmüş

Kampanyanız için makul bir süre seçmeniz başarı için oldukça önemli bir kriter. Bu süreyi belirlerken hem sizin hem de çevrenizin dikkatini ne kadar süre boyunca projede tutabileceğinizi hesaba katmalısınız. Lansman sonrasında momentumu korumak proje süresi uzadıkça zorlaşabilir. globalde yapılan başarılı kampanyaların büyük bir kısmı 30 ila 39 gün arasında sonlanmış. Bu durum Fongogo’da başarıya ulaşan kampanyalar için de geçerli!

2) Başarılı kampanyalar sayfalarını ortalama 4 kere güncellemiş

Başarılı projelerin bir diğer ortak noktası ise, proje boyunca güncellemeler paylaşmak!  Örneğin hedefinizin %30’una ulaştığınızı veya yeni eklemiş olduğunuz ödülü kampanya sayfanız, sosyal medya ve email yoluyla destekçilerinize iletebilirsiniz. Bu şekilde potansiyel destekçilerinizin ilgilisini canlı tutarak kampanyaya olan ilgiyi koruyabilirsiniz!

 3) Fonun %40’ı kampanyanın ilk 3 ve son 3 gününde toplanmış

Globalde yapılan başarılı kitlesel fonlama kampanyaları hedeflenen fonun %40’ının kampanyanın ilk 3 ve son 3 günlerinde topluyor. Veriler, kampanyaların pazarlama stratejilerinin lansman ve kapanışa ağırlık vermesi, pazarlama faaliyetlerinin de bu dönemlerde güçlendirilmesi yönünde.

Crowdfunding-1

4) Başarılı kampanyalar lansman sonrasında ortalama 12 yeni ödül daha eklemiş

Ah bu ödüller yok mu? Projenizi başarıya ulaştıran kilit yöntemlerden biri de yeni ödüller eklemek. Başarılı projeleri, kampanya süresince ortalama 12 yeni ödül daha eklediğini biliyoruz. Siz de kampanya öncesinde belirlediğiniz ödüllere ek olarak yeni ödüllerle kampanyanızı daha çekici kılabilirsiniz. Kampanya lansmanı sonrasında potansiyel destekçilerden geribildirimler alacak ve onların beklenti ve ihtiyaçlarını daha iyi anlama fırsatı bulacaksınız. Bu şekilde onlara daha iyi hitap edecek ödülleri kampanyanıza dahil edebilir, kampanyanızı daha da cazip hale getirebilirsiniz.

5) Takımlar 3 kat fazla fon toplamayı başarmış

Kitlesel fonlama kampanyası yürütmek oldukça fazla zaman ve emek gerektiriyor. Doğal olarak takım halinde kampanya yürütmek iş yükünü hafifletiyor. Aynı zamanda pazarlamayı tek bir kişinin networku üzerinden yürütmektense takim elemanlarının toplam networku üzerinden yürütmek destekçi sayısını dolayısıyla kampanyanın başarısını ciddi şekilde etkilemekte. Son olarak, takımların doğru karar almakta daha başarılı olduklarını söylemek mümkün. Takım elemanlarından her biri  farklı bakış açılarına sahip dolayısıyla durum analiz yapmak ve sorun çözme konusunda takımlar daha avantajlı durumda.

6) Videosu olan kampanyalar 4 kat daha fazla fon toplamış

Video ile sadece potansiyel destekçilerinize ürününüzü, filminizi vs. tanıtmakla kalmayarak aynı zamanda onlarla kişisel bir yakınlık kuruyorsunuz! Videonuzu Facebook ve diğer sosyal medya kanalları üzerinden paylaşmanız size en yakın çemberden başlayarak daha geniş çevrelere ulaşmanızı sağlayacaktır.

 

Kaynak: https://go.indiegogo.com/blog/2015/10/crowdfunding-statistics-trends-infographic.html