Kaynak: https://cemkafadar.net/2018/07/13/bugun-is-dunyasi-uzerine-kisa-bir-degerlendirme/

Kaynak: https://cemkafadar.net/2018/07/13/bugun-is-dunyasi-uzerine-kisa-bir-degerlendirme/

İş dünyasının stresi, girişimciliğin sebep olduğu bazı olumsuzluklar derken bazen insanlarla iletişim kurmakta zorlandığınızı düşünüyorsanız endişelenmeyin. Herkes aynı değildir, bu nedenle herkesle aynı şekilde iletişim kuramayabilir, herkesle anlaşamayabilirsiniz.

İş hayatınızın büyük bir bölümünü kapsayan insan ilişkilerinde kolaylıkla anlaşılır ve ikna edici bir insan olmanız için gereken özellikleri, sizler için 3 maddede toparladık :

1-     Önce Anlamaya Çalışın, Sonra Anlaşılmaya

Doğamız gereği, birini ya da bir olayı anlamaya çalışmaktan önce, anlaşılmak isteriz. Çoğu insan karşısındaki kişiyi anlamak için değil, cevap vermek için dinler. Konuşan kişiye kendini anlatmak, kendi hikayesini ya da şikayetini aktarmak için “dinliyor” görünümünün altında cevap vermeyi bekler. Anlaşılmayı beklemekten önce anlamaya çalışmak, sizi ön yargılarından ve egolarından uzak, yardım etmeye hazır bir insan olarak göstereceğinden, karşı tarafta güven uyandırırsınız ve güven, birçok başarının anahtarıdır.

2-     Sinerji Yaratın

Farklılıklar bazı insanları korkutur. Başkalarından farklı olmak ya da birinin diğerlerinden farklı hareket etmesi, olmaması gereken bir şeymiş gibi hissettirir. Fakat sinerji dediğimiz uyum, farklılıklarla beslenir. Herkes aynı olmak zorunda değildir. Herkes aynı düşünmek zorunda da değildir. Bu nedenle, aynı amaç ya da aynı görev  için birlikte hareket ettiğiniz insanları, çevrenizdeki farklılıkları bir arada sevin. Kendi sinerjinizi yaratın.

3-     Kendinizi Yenileyin

Yenilik ve değişim, insan doğasının engellenemez döngüsüdür. Zaman akıp giderken koşullar değişir, çevremizdeki insanlar değişir, işimiz değişir, kararlarımız, fikirlerimiz değişir. Biz değişiriz. Bu süreçte önemli olan nokta ; kendinize olan saygınızı yitirmeden yenilenmektir. Sürekli okuyarak, iyi olduğunuz bir alanda üretkenlik göstererek, spor yaparak, hiç görmediğiniz yerlere seyahat ederek, sadece sizinle aynı fikirde olan değil, aynı zamanda farklı fikirlere sahip insanlarla da iletişim kurarak kendinizi yenileyebilirsiniz. Yenilenmek, iş dünyasında size başarıların kapısını açacağı gibi ruhunuza da iyi gelecektir.