Önemli olan başlamak… Bir kadının bu hayatta yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Yeter ki istemeli, üretmeli, yaratıcı olup içlerindeki girişimci ruhunu ortaya çıkarmayı bilmeli, en önemlisi ise gereken maddi ve manevi desteği almasıdır. Bu süreçte online imece diyebileceğimiz Fongogo platformundan hayallerindeki serüveni başarıyla tamamlayabilme fırsatı bulabilirler. 

Dünya genelinde kötü ekonomik koşullar, yüksek işsizlik oranları, kadınları girişimcilik aktivitelerine itmektedir. Kadınlar, maalesef ki yeterli eğitim imkanlarına sahip olamıyorlar. Eğitim olanaklarına sahip olsa bile birçok kadın çeşitli nedenlerle iş hayatını yarıda bırakıyor. Ayrıca kadın girişimcilerle ilgili ortaya çıkan ortak sorunların başında, sosyal ve kültürel ortamda kadın rollerinin kalıplaşmış olmasını görüyoruz. Bu süreçte de kadının kendi ayakları üzerinde durması, kendisini her zaman geliştirmesi ve ekonomik özgürlüğü olması kadını güçlü, bağımsız yapan en büyük etkenlerdir. Unutmayalım ki kadının yapabileceklerinin sınırı yoktur.  

‘Fongogo’ platformu ile başarıya ulaşmayı hedefleyen kadın girişim projelerimizden aktif olarak; 

‘MAİDE’ Birleşik Mutfaklar, Güçlü Kadınlar, için 14 Aralık 2018 tarihine kadar destek olabilirsiniz.  

46918456_1970367436378593_524450996156366848_n

https://www.maidemutfak.com/ 

Maide, kadın işgücünü ve toplumsal entegrasyonu hedefleyen bir mutfak üretim girişimidir. Yerinden edilmiş bireylerin mutfak eğitimi alarak kendi ekonomik değerlerini yaratabilmeleri için hijyen koşulları sağlanan, kanunlara uygun bir çatı oluşturmak amacıyla desteklerini bekliyorlar. 

 

Ek olarak sizinle globalde kitlesel fonlama ile başarıya ulaşmış birkaç kampanyayı paylaşmak istiyoruz:  

Globalde başarıya kısa bir sürede ulaşan kadın girişim projelerinden kimi örnekler vermek gerekirse:

 

‘I Am a Rebel Girl – (Elena Favilli tarafından yazılan kitap) 

42044335_2126221934078327_1349096837386076160_n

https://www.rebelgirls.co/ 

Elena Favilli, 2011’de çocuklar için ilk iPad dergisi olan Timbuktu dergisini çıkardı. Timbuktu Labs’in kurucusu ve genel müdürüdür. Aslında, iki kadın tarafından başlatılan Timbuktu Labs’ın “asi kızları” hakkındaki bir çocuk kitabı, Kickstarter tarihinde en hızlı finanse edilen yayın projesi oldu ve sadece üç saat içinde 100.000 dolar kazandı. Rebel Girls Volumes 1 ve 2 için İyi Geceler Hikayeleri ” nin rekor kıran başarısından sonra, ” Ben Rebel Girl’ım: Devrimi Başlatmak İçin Dergi ” + ikinci sezonun “Rebel Girls İçin İyi Geceler Hikayeleri” ni duyurmak üzere geri tekrar kickstarter platformuna dönmüşlerdir. 

 

Ouya: Video Oyun Konsolu 

Julie Uhrman –  $8,596,474 bağış toplamıştır. 

ouya

www.ouya.tv 

Ouya, Kickstarter’ın en başarılı projesinden biri olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Ouya, Androdi tabanlı bir oyun konsolu olarak çok ünlü olmuştur. Üstelik sadece 99 dolara satılmaktadır. 8.5 milyon dolar destek toplayan Ouya, tüketicilerle buluşmuş ve konsol dünyasında kendine bir yer aramaya devam etmektedir. 

 

Emotive Insight – Topladığı fon ($): 1,643,117 

Tan Le – San Francisco, CA 

tan-le

https://www.emotiv.com/insight/ 

Beyin aktivitenizi izleyen ve EEG’yi anlayabileceğiniz anlamlı verilere dönüştüren şık, çok kanallı, kablosuz bir kulaklıktır. EI beyin aktivitesini izleyen fonksiyonuyla türünün ilk örneklerinden sayılıyor. Ödüllü EMOTIV EPOC, ölçeklenebilir ve içeriğe dayalı insan beyin araştırmaları için tasarlanmıştır ve hızlı ve kullanımı kolay bir tasarımla profesyonel sınıf beyin verilerine erişim sağlamaktadır. 

!Unutmayalım ki kadın girişimciliğinin desteklenmesinin bir ülkenin ekonomik büyümesi, istihdam oluşturması ve rekabet gücünün arttırılmasında büyük önem taşımaktadır. 

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.’ yeter ki inanalım ve onlara bu fırsatı verelim. Kadın girişimcilerimiz, haydi ‘Fongogo’ başına!