gorselhttps://www.freepik.com/free-photo/women-holding-linkedin-logo_3682511.htm

2019 istatistiklerine göre LinkedIn’de toplamda 30 milyondan fazla şirket profili var. Bunun yanında LinkedIn potansiyel müşterilerinize ulaşma konusunda Twitter ve Facebook’tan neredeyse 3 kat daha etkili.

Bugün sizlere LinkedIn sayfanızın etkisini artırabileceğiniz 4 ipucundan bahsedeceğiz.

 

1) SEO’nuza Dikkat Edin

gorsel

SEO’su iyi olan bir LinkedIn profili sunduğunuz ürün ve servislerin online görünürlüğünü basit adımlarla artırabilir.

– Profil açıklamanızda işinizi en iyi anlatan kelimeleri ve tanımları kullanın.

-Profilinize blogunuz, websiteniz gibi linkleri ekleyin.

-Düzenli olarak anlamlı ve alakalı içerikler paylaşın.

2) İlgi Çekici Bir Profil Hazırlayın

gorsel

İnsan beyni resimleri kelimelerden 60 bin kat daha hızlı işleme aldığından dolayı şirket profilinize fotoğraf eklemeniz size %94 daha fazla görüntülenme sağlayacaktır.

Arka plan fotoğrafınızı da dönemsel promosyon kampanyalarınıza uygun bir görselle tamamlayabilirsiniz.

 

3) İçerik Paylaşın

gorsel

Şirket profilinizde düzenli olarak (haftada 2-4 paylaşım arası) içerik paylaşmanız potansiyel müşterilerinize karşı şirketinizin güncel ve aktif bir görünüme sahip olmasına yardımcı olacaktır. Sadece LinkedIn için değil diğer tüm sosyal medya platformlarında görünür ve aktif olmak günümüz şirketleri için olmazsa olmaz bir pazarlama yöntemi.

LinkedIn’de oluşturulan içerikler her hafta 9 milyar etkileşim alıyor. LinkedIn’in 500 milyondan fazla kullanıcısının sadece 3 milyonunun her hafta paylaşım yaptığını düşündüğümüzde, içeriklerinizi düzenli olarak paylaşmak platformda bir adım öne geçmenize yardımcı olacaktır.

 

4) İçeriklerinize Stratejik Hashtagler Ekleyin

gorsel

LinkedIn kullanıcıları platformda farklı endüstrilere özel hashtagler kullanarak arama yapabiliyor. Platform kullanıcılarına maksimum 200 adet hashtag kategorisi sunuyor.

Hashtaglerinizi, konum bazlı olarak, potansiyel müşteri kitlenizi ilgilendirecek şekilde, influencerların dikkatini çekebilecek şekilde veya onlarca farklı yöntemden birini kullanarak seçebilirsiniz.

Kaynak