Neden iş dünyasında daha fazla kadın istiyoruz? Cinsiyet eşitliği birinin yeni bir şirket kurması için genellikle güçlü bir neden olmuyor. Erkekler ekonomiyi ve şirketlei altüst mü ediyor? “Erkeklerin dünyası” ekonomide sürdürülebilir bir büyüme yaratmada başarılı değil mi? Aslında hayır. İş dünyasındaki erkeklerin büyük bir çoğunluğu başarılı ve özverili çalışanlar. Peki, neden bu konuyu devamlı tartışıyoruz?

Kadınlar Şirketlerin Performansına Büyük Bir Katkı Yapıyor

Rakamlar yalan söylemez. Özellikle bu rakamlar  Mckinsey gibi dünyanın en büyük danışmanlık şirketinin birinden geliyorsa. McKinsey diyor ki: ” Çalışanların %30 ya da daha fazlasının kadın üst düzey çalışan olan şirketler daha iyi performans sergiliyor.” Bu şirketlerin özsermaye getiri oranı diğerlerine göre %11.4 daha fazla. Ayrıca, kadın çalışan oranı daha yüksek şirketlerdaha iyi operasyon sonuçlarına sahip ( %11.1 ve %5.8) ve hisse bedelindeki büyüme de daha fazla (%64 ve %47).

Bunun yanı sıra, kadınlar genellikle evle ilgili alışverişlerde (mutfak alışverişini kastetmiyoruz) karar mekanizmaları olmalarından dolayı iş hayatında onlara çok ihtiyaç var. Kadınlar genellikle evle ilgili bütçenin %71’ini harcıyorlar. Japonya’da, kadınların %60’ı arabaları seçmekten sorumlu ve Avrupa’da kadınların %47’si PC’leri satın alıyor.

Kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını sağlamak için onların yeni projeler ve startuplarda yer almaları önemli bir adım olabilir. Ve bu işleri fonlamak için de kitlesel fonlama sisteminin kullanılması işleri oldukça kolaylaştırır.

Ünlü bir kitlesel fonlama platformunun belirttiğine göre, projelerin %42’si kadınlar tarafından oluşturuluyor ve bu kampanyaların destekçilerinin büyük bir çoğunluğu da kadınlar oluyor. Ve genel olarak erkeklere oranla %11 daha fazla fon topluyorlar.

USA Today’e göre, kadınlar daha iyi yatırımcı bulabiliyor çünkü;

1) Daha uzun vadeli hedefleri göz önünde bulunduruyorlar

2) Gereksiz riskler almıyorlar

3) Erkekler kadınlardan %45 daha fazla ticaretle uğraşmasına rağmen, net gelir oranında %2.65 gibi bir kayıp yaşıyorlar. Kadınlar tarafından yönetilen kampanyalar erkeklerin yönettiklerine oranla 1.3 kat daha fazla takipçi alıyor.

frer

 Peki Kitlesel Fonlama Nasıl Daha Fazla Kadını İş Hayatına Sokabilir?

Sahip olunan eşit koşullar sayesinde.  Önyargının olmadığı bir yerde, daha fazla yatırımcıya ulaşabilirken erkekler ve kadınlar eşit koşullarda projelerini yürütüyor. Böylece, girişimler için daha fazla para akışı olurken, kadınlar da kendi potansiyellerini kanıtlama imkanı buluyor. Harika örneklerini gördüğümüz başarılı kadın liderler, kadınların bir çok şey başardığını toplumda kanıtlamış oluyor. Bu sayede, daha fazla insan kadınların işletmeleri daha iyi yerlere getirdiğini görmüş oluyor.

Kaynak: https://www.crowdfundinsider.com