Coronathon

Coronathon, 80 girişimcinin bir araya gelerek Covid-19 salgınının yarattığı sorunlara sosyal ve lojistik anlamda yenilikçi çözümler üretmek üzere düzenlediği bir hackathondur. Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin 48 saat gibi kısa bir sürede organize olarak koronavirüs salgınına karşı farklı alanlarda fikirler geliştirilmesi amacıyla organize ettikleri Coronathon Türkiye Hackathonunun paydaşları arasında Fongogo olarak yerimizi aldık. Fongogo kurucu ortaklarından Ali Çebi proje sahiplerine mentrluk yapma ve 60 proje sahibine ‘Basarili bir kitlesel fonlama projesi nasıl yürütülür?’ temalı webinar verme gorevini üstlendi.“Çözümün Bir Parçası Ol” sloganı ile yola çıkan Coronathon Türkiye, koronavirüs salgınının yarattığı sosyal, lojistik ve altyapısal sorunlara, yenilikçi fikirler ile çözüm önerisi sunan girişimcileri bulmak üzere örneği çok nadir görülen bir şekilde birçok değerli paydaşı da bir araya getirdi. Fongogo olarak bu harika organizasyonun paydaşları arasında yer almaktan ve çözümün bir parçası olabildiğimiz icin çok mutluyuz.Ekran Resmi 2020-04-01 11.02.18

Hack the Crisis Hackathon

Toplum olarak koronavirüs krizinin getirdiği zorluklara çözümler geliştirilmesini nasıl teşvik edebiliriz sorusuyla yola çıkilan hackathon atölye ve imece işbirliğiyle başlatıldı. Kriz anı ve sonrası için teknolojik çözümler sunuldu. Sağlık ve acil durum, sosyal ve psikolojik durum, eğitim ve öğrenme, ekonomi ve öğrenme gibi kriz döneminde faydasal çözümlerle sorunlara çözüm üretebilecek fikir ve projelere yer veren ve hayata hızlı bir şekilde geçirmeyi planlanan hackathonun da Fongogo olarak paydaşı olduğumuzu belirtmek isteriz. Hackathon kapsamında 25 ayrı projeye mentorluk yapan Fongogo kurucularından Ali Cebi ve Fongogo ekibi olarak böyle bir projenin paydaşı olduğumuz için gururlu, mutlu ve umutluyuz!

Ekran Resmi 2020-04-01 11.51.30

Hack Covid-19 Hackhaton

Paylaşlarından biri olduğumuz etkinliklerden diğeri ise Hack Covid 19 Azerbaycan Hackhaton’u oldu. Fongogo Genel Koordinatörü Catherine Dilmener, farklı ülkelerden girişimcilere mentorluk desteği verdi. Bu zorlu süreçte, Covid-19’un yarattığı sorunlara çözüm üreten kurumların yanında olmak gurur verici!