Ekibimizin en yeni üyesi Uğur ve projesi bu haftaki blog konuğumuz!

uggg

Neden Somalı Fotoğrafçı Çocuklar Atölyesi?

Sözlerle ifade edilemeyecek kadar travmatik bir tecrübeyi anlatmaya çalışmanın belki de en iyi yöntemlerinden biri fotoğraf. Bu proje belki de ailelerinden, tanıdıklarından birini kaybetmenin ya da sadece bu kadar talihsiz bir olaya tanıklık etmiş olan çocukların hislerini anlatmaları için bir aracı olabilir.

Bu projeyi seçmemin en büyük sebebi, sanatın en iyi terapi yöntemlerinden biri olduğunu düşünmem. Bir travma ya da acının üstesinden gelmenin ilk adımı bu tecrübeyi dışarı aktarmak olmalı. Henüz hayatta çok tecrübeli olmayan bu çocukların bu küçük yaşlarında kendilerini doğru ve sağlıklı ifade edememe ihtimalleri oldukça yüksek. Bu atölye sayesinde onların bir şekilde bir topluluk oluşturup hikayelerini anlatabileceklerini ve bunu olabilecek en ölümsüz yol olan sanat ile yapmaları oldukça güzel bir fikir ve kesinlikle desteği hakediyor.

Destek vermelisiniz çünkü;

Tüm ülke seferber olmak ve orada bulunmak istese de ne yazık ki bu mümkün olamıyor. Didem Mahsunlar’ın bu projesi bizlerin yardımlarıyla Somalı çocukları birleştirecek ve belki de bizden bir omuz götürecek. Bizim için onların hikayelerinin ve hislerinin anlatabilecekleri bir atmosfer ve imkan yaratmayı hedefleyen bu proje Soma’da bulunamayan bizlerin de küçük gözüken ancak büyük kalplerle gerçekleştirilmeye çalışılan bu amacın bir yerinden tutması anlamına geliyor. Didem Mahsunlar’ın daha önce İzmir, Diyarbakır, Van ve İstanbul’da daha önce yaptığı projeler de bu projeye olan inancımı güçlendiriyor. Desteğinizi esirgemeyin!